ANUNȚ IMPORTANT PENTRU ABSOLVENȚII CLASELOR A VIII-A

ANUNȚ IMPORTANT PENTRU ABSOLVENȚII CLASELOR A VIII-A

Există o cerere tot mai mare pe piața muncii pentru meseriași, în special în domeniul electricității. Dacă ești îndemânatic, atent la detalii și ești dispus să înveți lucruri noi, încearcă meseria de electrician, învățând, începând cu anul școlar 2024-2025, la Liceul Teologic Adventist „Ștefan Demetrescu”, în cadrul nivelului profesional, domeniul electric, calificarea profesională „electrician constructor”.

Electricianul în construcții este calificarea necesara pentru a putea realiza, monta şi pune în funcţiune echipamentele şi instalaţiile electrice de joasă şi medie tensiune, de lumină şi de forţă, precum şi pentru a exploata, întreţine şi executa lucrările de reparaţii specifice acestor echipamente şi instalaţii.

Astfel, în perioada 1-5 iulie sunteți așteptați să vă înscrieți la acest nou nivel de studii completând formularul de mai jos:

Beneficii:

  • Bursă tehnologică în valoare de 300 lei / lună
  • După absolvire, elevii se pot angaja în instituții publice sau firme private ca electrician în construcții, electrician de întreținere și reparații, electrician montare și reparații aparate electrice de protecție, relee, automatizare, etc.
  • Elevii vor efectua practică în atelierul școlii și la partenerul nostru economic . Cei mai buni dintre elevi pot primi burse acordate de CONCELEX și pot fi selectați din timpul școlii în vederea angajării.

Competențe dobândite de elevi:

  • realizează întreaga gama de lucrări electrice de joasă şi medie tensiune în instalaţii industriale, civile, de uz casnic si gospodăresc;
  • se ocupă cu pozarea şi conexarea cablurilor de tensiune precum şi a celor de comandă, control şi semnalizare;
  • execută montajul echipamentelor electrice, parte din instalaţiile menţionate mai sus;
  • realizează conexiunile cablurilor şi conductoarelor în doze şi la echipamentele electrice;
  • verifică şi pune în funcţiune instalaţiile electrice realizate.

La finalul studiilor școlii profesionale, absolvenții vor dobândi calificarea de nivel 3 Electrician constructor, domeniul de pregătire de bază fiind ELECTRIC. Absolvenții școlii profesionale au posibilitatea să-și continue studiile în cadrul învățământului liceal de zi sau în învățământul seral și vor putea susține examenul de bacalaureat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Call Now Button